Categorie young HR talent

Julien Balistreri

Ethias
Sleutelwoorden : co-constructie – operationele excellentie – culturele veranderingen

Executive Summary

Verschijning van een nieuw paradigma HR

Het strategisch plan voor 2013-2015 van de Ethias groep heeft een simpele en verzamelende titel: allen actor! De onderwerpen zijn zowel cultureel (performance, verantwoordelijkheid, zelfontplooiing) als operationeel (groei en rentabiliteit dankzij excellentie).

In zijn functie als HR Business Partner voor de divisie van Collectiviteiten en Bedrijven  (meer dan 500 FTE), werkt Julien Balistreri aan de implementatie van een omgeving favorabel voor de verschijning van dit nieuwe gegeven en aan de co-constructie van een nieuwe organisatie die dichter tegen de klanten staat en bovendien meer wendbaar is. 

Strategische partner van de operationele excellentie

Nu de divisie van Collectiviteiten en Bedrijven, de historische kern van de activiteiten van Ethias, zich lanceert in een nieuwe aanpak op vlak van operationele excellentie, is het duidelijk dat zijn HR Business Partner in dit initiatief een cruciale rol zal spelen. Innovatie stimuleren en een collaboratieve aanpak ontwikkelen vormen twee van de dimensies die Julien Balistreri overbrengt aan zijn Businesspartners. Het doel: tijd vrijmaken voor elke medewerker om opnieuw te investeren in nieuwe competenties en welzijn! Het spreekt vanzelf dat dit een unieke aanpak is, (volledig geschikt voor de groepswaarden) die investering aanmoedigt.

Allen actor!

Bernard Thiry, CEO van de Ethias groep, toont in ondersteuning van Julien Balistreri aan dat: “deze kandidatuur is de fakkeldrager van een hernieuwingsbeweging van ons bedrijf die doorheen deze voorbije jaren lopende is”. Het is dankzij de invalshoek van de implementatie van sharing platformen voor goede praktijken, de creatie van Ethias Innovation Awards, het behouden van een uitstekend niveau van technische rentabiliteit en ook de kwaliteit van het sociale dialoog dat de essentiële rol van HR Businesspartner geverifieerd kan worden.

Bovendien schrijven zich tegenwoordig meer dan 200 mensen in voor een testfase voor nieuwe vormen van werkorganisatie. Nieuwe projecten die uitgevonden zijn door een totaal van 500 medewerkers, verenigd in een logica van co-constructie. Allen actor!